lunes, 11 de abril de 2011

Presentación de la Plataforma Gent per l'Horta.

Mañana, martes 12 de abril se presenta en Sala Cremona del Castell, a las 20.00 h. la Plataforma Gent per l´'Horta. Aquí os dejo su manifiesto...

Necessitem la terra, necessitem treballar-la i necessitem tot allò que ella ens proporciona. No podem prescindir de la font que ens proveeix dels aliments més bàsics i volem tornar a ella per fer-ho de manera respectuosa, sense agredir-la, fent de l’agricultura un motor social, cultural i mediambiental dels nostres pobles.
No ens queda massa horta, però la poca que tenim volem reviure-la, fer-la bategar amb força una altra vegada. Treure-la de l’estat d’abandó i indiferència en que es troba. Tornar-li la dignitat que té i que es mereix. Apropar-la a la gent i fer-ne un punt de trobada i de vivències per compartir. Grans, menuts, joves, homes, dones, i totes aquelles persones que encara senten alguna cosa per la nostra comarca i pel seu nom: l’Horta.
Per això volem:

- treballar per la conscienciació de les persones que vivim als nostres pobles envers una cultura d’estima de la nostra terra.
- demanar la implicació, necessària i responsable, dels ajuntaments per tal de preservar, fomentar i facilitar a les persones la transformació de l’horta en un espai viu.
- que les administracions fomenten l’economia local amb mitjans i recursos suficients per a projectes, cooperatives i empreses que viuen del treball de la terra i de tot el que elles representen.
- transformar l’espai d’horta en un pulmó verd dels pobles, al mateix nivell que parcs i jardins.
- aprofitar aquest espai com a centre de trobada, intercanvi, diàleg, experiències, formació i en definitiva, de convivència entre les persones que habitem els nostres pobles.

Per totes aquestes raons i moltes altres, pensem que es fa necessària aquesta mobilització ciutadana, que done cohesió i que enfortisca el teixit humà, social i associatiu de les nostres poblacions.
Per una horta viva i en moviment!