miércoles, 15 de junio de 2011

Discurso en el Pleno de Investidura de Vicent Forment

Excel·lentíssima Sra. Delegada del Govern.
Il·lustríssims Senyors i Senyores Diputats a les Corts Valencianes.
Senyora Alcaldessa, companys i companyes de corporació.
Ciutadanes i ciutadanes
`TOT ESTÀ PER FER I TOT ÉS POSSIBLE"
Deixeu-me que comence així, amb un vers del Martí i Pol el meu parlament, perquè és amb eixe sentiment d’il·lusió i d’esperança amb el que des del BLOC-Els Verds d’Alaquàs acarem esta legislatura. El mateix sentiment que m’heu transmès les persones que de forma més intensa m’heu fet costat estos últims mesos. També, com no, el de les 1193 persones que el 22 de maig votareu amb un somriure.
No puc deixar passar esta oportunitat per donar les gràcies a la gent que heu estat al meu costat estes últimes setmanes, en el bons moments i en els complicats. Gràcies també als nostres votants “de sempre” per la seua fidelitat i als militants i simpatitzants de la coalició pel seu treball i implicació per poder aplegar a este dia. A Raül, els meus pares, germans i germanes gràcies per estar sempre ací.
Comencem una legislatura amb grans reptes, el primer les persones que no tenen treball i que viuen situacions de vegades crítiques i inclús dramàtiques. No és moment d’eludir responsabilitats, ja no ens val allò de que la culpa la té un altre. Les polítiques actives d'ocupació estan transferides a la Generalitat i l'ajuntament compta amb mecanismes importants per promoure l'ocupació i el que és més important encara deu contar amb imaginació, imaginació per gestionar de forma efectiva els recursos amb els que comptem. Imaginació per pensar en noves solucions i posar en marxa noves iniciatives.
Comparec hui per primera vegada com a portaveu municipal del Bloc-Els Verds d’Alaquàs. Ho faig conscient que l’acta de regidor és un contracte amb la ciutadania que em compromet amb el destí d’Alaquàs i m’atorga l’enorme, la immensa responsabilitat de representar els alaquasers i les alaquaseres en la presa de decisions i en l’administració dels assumptes del nostre poble.
La ciutadania mereix i espera de nosaltres capacitat per actuar units, davant els grans reptes d’Alaquàs, més enllà dels interessos partidistes o de grup. Espera de nosaltres que ens servim del diàleg com a mètode, que mitjançant el consens, fem possible tot allò que està per fer.
Res no és més plural que el consens. El consens naix de la vocació servei, i compartint eixa voluntat ens trobaran sempre els altres dos partits que conformen aquesta nova corporació municipal. Ho hem intentat estes últimes setmanes per a configurar un govern amb la presència de totes i tots, no ha estat possible però des de hui mateix els 20 companys i companyes de corporació poden comptar amb el Bloc-Els Verds per construir consensos.
Poden comptar amb nosaltres per recolzar reivindicacions a les altres administracions públiques, que solidàriament han de contribuir al creixement orgànic i sostenible del nostre poble. A totes les administracions. Les governe qui les governe.
El passat 22 de maig el Partit Popular va tindre un important increment de vot i sent el partit mes votat, no entrarem ara a valorar si per mèrits propis o per demèrits d’altres, però alhora cal constatar que la suma de vots progressistes, continua sent majoritària al nostre poble i eixa realitat és la que es reflexa hui a la configuració d’aquest plenari municipal

Els veïns i les veïnes d’Alaquàs, han manifestat amb rotunditat, que volen un canvi de formes i de valors, un canvi que ha augmentat la pluralitat de veus al nostre Ajuntament trencant amb un bipartidisme que semblava imparable.
Ens comprometem a ser l’instrument que façà possible eixe canvi de formes i de valors i ens oferim a ser el vehicle que possibilite que arriben al ple, les propostes d’altres organitzacions polítiques que, l’actual llei electoral i la barrera del 5% els ha impedit estar hui dins de l’Ajuntament malgrat obtindre més vots que els que representen individualment cadascú dels regidors i regidores dels dos partits majoritaris
Els nostres votants i veïns ens demanen als polítics, austeritat, transparència, participació, corresponsabilitat en la presa de decisions, i eixes son les línies mestres de l’acord d’investidura aprovat en assemblea oberta i que hem tancat amb els socialistes d’Alaquàs, austeritat en la despesa, reducció de les partides destinades al sosteniment dels partits polítics i de les assignacions als regidors i regidores, participació ciutadana en l’elaboració dels pressuposts i transparència en totes les decisions municipals.
No em signat cap xec en blanc, hui hem ficat a treballar a favor d’Alaquàs el vot que ens han donat, i per això al llarg d’aquesta legislatura recolzarem les bones idees i propostes d’uns i les dels altres, perquè cap partit té la veritat absoluta. Contribuir a fer un debat més ric d’idees i propostes és el nostre compromís.
Impossible acabar el parlament sense fer una referència als indignats i a les indignades del moviment del 15-M

Quina millor forma que recordant la figura de Jorge Semprún, referent moral, intel.lectual i cívic. Va ser testimoni, protagonista i víctima de les grans barbàries que Europa ha viscut, de xiquet exiliat de l’Espanya franquista a deportat número 44.904 d’un camp nazi d’extermini. De la seua experiència com a ministre de Cultura va nàixer el llibre Federico Sánchez se despide de ustedes, on ataca la política com espai de poder i control dels aparells dels partits allunyada de la vocació de servei públic. Fa massa temps que la política, en majúscules, la que fa referència a 'la bona gestió de lo públic' havia deixat d'interessar a la gent, al poble. Peticions encaminades a augmentar la participació ciutadana, guanyar en transparència en la gestió de l'administració, o la millora dels serveis públics (des de la salut al transport), només poden contribuir a millorar el sistema democràtic del que s'hem dotat. Els polítics ara i ací tenim el gran repte de fer-nos permeables a les peticions del moviment del 15-M.

Com he dit reiteradament esta campanya electoral, ens podrem equivocar però segur que no vos defraudarem.

Moltes gràcies.