viernes, 1 de octubre de 2010

Suspendido el carril bici de Amadeo Aguilar Laborda



Estimada veïna,

Estimat veí,

L'Ajuntament d'Alaquàs, des de fa diversos anys, realitza una aposta decidida per convertir el nostre poble en un espai de convivència, amb major qualitat de vida, sostenible i respectuós amb el medi ambient, on les persones siguen les protagonistes. Per aquest motiu hem anat remodelant les nostres avingudes, així com els nostres carrers, places i parcs perquè les voreres i els espais verds guanyaren metres en la nostra trama urbana. Sense oblidar, per descomptat, que encara hi ha moltes coses a fer.

En aquest sentit, i fent pròpia una proposta del Consell de Xiquets i Xiquetes d'Alaquàs (òrgan de representació elegit democràticament pels escolars de la nostra població), vam posar en marxa l’adequació dels accessos als centres escolars, restringint al trànsit rodat i senyalitzant de manera adequada l’entorn dels col·legis, amb l’ànim que els nostres xiquets i xiquetes pogueren acudir a classe de forma segura iniciant, a més, tal com indicava la proposta, els treballs per a connectar tots els centres escolars per sendes segures que permeteren desplaçar-se d’un centre escolar a un altre, o a qualsevol centre públic, a peu o amb bicicleta.

Iniciem també el servei de préstec de bicicletes, mancomunat amb altres municipis de la nostra comarca, com a alternativa de transport públic, no contaminant, respectuós amb l’entorn, que poguera conviure amb els vianants i a més suposara una pràctica moderada d’exercici, el que fins a la data està sent un autèntic èxit.

En els treballs previs per a la construcció dels carrils bici i les sendes ciclables van participar tècnics municipals, vam conéixer experiències en altres ciutats, vam seguir criteris d’ordenació del trànsit i sobretot de seguretat i mobilitat de les persones, amb la indicació expressa què són les vies de vianants les més adequades per a acollir una senda ciclable que entre les diferents modalitats de carril bici són les que prioritzen el pas de vianants.

No obstant això i d’acord amb el malestar mostrat per diversos veïns i veïnes hem decidit deixar en suspens el tram de senda ciclable que transcorre pel passatge Amadeo Aguilar Laborda.

No està en el meu ànim imposar postures o propostes ja que sempre he entés l’acció de govern com un exercici de consens i de diàleg, comptant amb tots i totes, perquè només des de la participació tindrà sentit la construcció de l’Alaquàs on volem viure, mai governaré d'esquena a la gent.

Si m’agradaria, abans d’acabar, agrair-li el seu compromís amb Alaquàs. Per a nosaltres, totes les opinions compten.

Amb afecte,

Elvira García Campos

Alcaldessa d’Alaquàs